Belföld

Az első törvényjavaslatokról tárgyalt a Fidesz

A Fidesz elnöksége keddi ülésén arról tárgyalt, hogy mely törvényjavaslatokat tudják a lehető leghamarabb benyújtani az Országgyűlésnek.

Ezek között van például a családi pótlék kifizetésének iskoláztatáshoz való kötése, a “három csapás” törvénye, a közfeladatot ellátó személyekkel – például tanárokkal – szemben elkövetett erőszakos bűncselekmények jelenleginél szigorúbb szankcionálása, a kisebb parlamentre vonatkozó javaslatok, az alkalmi munkavállalást ellehetetlenítő jogszabályok eltörlése, valamint az egyházi iskolák hátrányos megkülönböztetésének megszüntetése.

“Igyekszünk a lehető leghamarabb benyújtani ezeket a törvényjavaslatokat” – mondta Szijjártó Péter. A stábfőnök beszámolt arról is: nem szeretnék növelni a parlamenti bizottságok számát.

Közölte, ezek önálló képviselői indítványok lesznek, ugyanakkor a keddi elnökségi ülésen arról is szót váltottak, hogy melyek lesznek azok a törvényjavaslatok, amelyeket már a következő kormány fog benyújtani a megalakulása után.

Tájékoztatása szerint a tanácskozáson foglalkoztak az Országgyűlés alakuló üléséről szóló szerdai frakcióközi egyeztetéssel is.

A szocialisták keddi felvetésére Szijjártó Péter úgy reagált: meglehetősen furcsa felfogásnak tartja, hogy a magyar alkotmányos berendezkedés és demokratikus intézményrendszer szabályai mindig az MSZP éppen aktuális választási végeredményéhez legyenek igazítva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik