Belföld

Sólyomért értelmiségi nagykoalíció

Már 1586-an csatlakoztak az elnökért rajongók táborához.

A jelenlegi államfő újraválasztását szorgalmazza több tucat értelmiségi. Felhívásukban azt kérik az új Országgyűléstől, hogy Sólyom Lászlót jelöljék újra az elnöki posztra. Az aláírók azzal érveltek, hogy a köztársasági elnök az Alkotmány embere.

Az aláírók között olyan eltérő világnézetű emberek vannak, mint Karátson Gábor, Kopp Mária, Lányi András, Majtényi László, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Schneller István, Szabó Gellért, Tölgyessy Péter, Vida Gábor, Zlinszky János.

Ők úgy vélik, hogy a jelenlegi államfő a jogállam rendíthetetlen őre volt a legkritikusabb helyzetekben is, erkölcsi példaadása, mértéktartó, de határozott megnyilatkozásai útmutatóul szolgáltak mindenkinek.

Karátson Gábor író a közrádiónak ugyanakkor azt mondta, főleg azért szeretné Sólyom László újraválasztását, mert az első olyan köztársasági elnökünk, akinek fontos a környezetvédelem, tulajdonképpen ő az első “zöld elnök”.

Mint korábban megírtuk, Sólyom László számíthat az internetes közösség támogatására is. Az egyik közösségi oldalon olyan klubot indítottak “Sólyom for president!” címmel, ahova azok csatlakoztak, akik szerint az államfő egy gondolkodó, független politikus, és a jövőben is ilyet szeretnének látni a Sándor-palotában. A rajongói klubnak hétfőn délben 1586 tagja volt.

Ajánlott link:

Sólyom for president blog

Ajánlott videó

Olvasói sztorik