Belföld

“Partizánok” az MSZP ellen

Az MSZP szerint egy klónozott gépről léptek be a rendszerükbe.

Felemás eredménnyel zárult az a belső vizsgálat, amely a szocialisták adatbázisát leleplezni kívánó videó kapcsán indult – írja a Népszabadság. A lap információi szerint a belső nyomozás megállapította, mikor és milyen kóddal léptek be a “partizánok”.

Azt még nem tudni, pontosan kik készítették a felvételt, amelyen egy sötét szobában egy férfi eltorzított hangon arról beszél, hogy az MSZP-nek is van illegális adatbázisa a választókról. A belső vizsgálat szerint a felvételt készítők a VIII. kerületi irodavezető kódjával léptek be a rendszerbe.

Az illetőt meghallgatták, és egyelőre nem bizonyított, hogy köze lenne a felvételhez. A belső vizsgálat azt is feltárta, hogy egy “klónozott” gépről léptek be a rendszerbe, vagyis nem a párt számítógépéről.

Egy, a Népszabadsághoz eljuttatott levél ennél több vélt vagy valós részlettel szolgált. A levél írója szerint a videó készítésében többen is közreműködtek, a felvételért pedig állítólag félmillió forintot is kaptak egy ismeretlen, de nyilván „Fidesz-közeli” megrendelőtől. A lap kiderítette, hogy a szerző személyes konfliktusa állhatott a leleplezőnek szánt levél hátterében.

Mint korábban megírtuk, néhány napja az MSZP egy újabb videó alapján azt állította, hogy az MSZP-s aktivistáról készült felvétel hamisítvány, mert az eltorzított hangú férfi valójában Kubatov Gábor statisztája volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik