Belföld

Kubatov-statiszta volt a csalódott szoci?

Az MSZP követeli, hogy Orbán Viktor személyesen szólaljon meg az ügyben.

Az MSZP szerint beigazolódott, hogy az MSZP-s aktivistáról készült videó hamisítvány. Az azon hallható férfi valójában Kubatov Gábor statisztája volt – tudatta tényként a párt szóvivője, aki szerint ez is igazolja, hogy a Fidesznek vaj volt a fején Kubatov-ügyben.

Budai Bernadett közleménye szerint okkal lehet tartani attól, hogy a Fidesz politikai indíttatású tisztogatást tervez: köztisztviselőket, tanárokat, állami alkalmazottakat bocsáthat el. Az MSZP ezért ismét azt követeli, hogy Orbán Viktor személyesen szólaljon meg az ügyben.

A szocialisták úgy vélik, hogy a Fidesz elnökének tisztáznia kell, tudott-e arról, hogy Kubatov Gábor adatbázist épített, illetve arról, hogy annak leplezéséért rágalmazó videók gyártásától sem riadt vissza?

A miniszterelnöki széket elfoglalni készülő Orbán Viktort a hallgatás bűnrészessé teszi egy olyan választási manipulációban, amely nemcsak a tisztességgel, de a joggal is ellentétes.
Orbán Viktor nem maradhat néma, Kubatov Gábor nem maradhat érinthetetlen – zárul Budai Bernadett közleménye.

Noha Budai Bernadett csak a Népszabadság on-line kiadására hivatkozott, az újabb “leleplező videó először a Jobbikhoz köthető barikád.hu-n jelent meg. Ott közölték először, hogy Kubatov Gábor kampánycsapatának tagja játszotta el a sértődött szocialista aktivistát.

Mint ismert, az MSZP-s “csalásról” elsőként a Hír TV számolt be, bemutatva azt a videót is, amely alatt végig lehetett hallani a “sértődött” ifjúszocialista eltorzított hangját, amint “leleplezi” az MSZP választói adatokkal kapcsolatos manipulációját.

Most valaki helyreállította a hangot és ez alapján azonosították a Szabad Európa Csapat vezetőjét. A Népszabadság Fidesz-közeli forrása tagadta, hogy a hang a Kubatov-csapat tagjáé. Arra mindeddig sem a Népszabadság on-line, sem a barikád.hu nem adott magyarázatot – Budai Bernadett pedig nem tért ki rá -, hogy miként juthatott be egy ál-MSZP-s az MSZP belső adatbázisába.

Márpedig, ha igaz, hogy egy Kubatov-aktivista látható a videón, az további kérdéseket vet fel. A felvételen látható adatbázisról ugyanis mindeddig senki sem állította, hogy az nem az MSZP-é, sőt! Szigetvári Viktor kampányigazgató, amikor bemutatta a sajtónak az adatbázist; azt mondta, hogy a videón ugyan hazugságok hangzanak el, de valaki megszerezte rendszerük belépési kódjait vagy egy aktivista vált árulóvá.

A kampányigazgató akkor azt is cáfolta, hogy az MSZP-nek ajánlószelvényekről lenne nyilvántartása, de eltüntetett dokumentumokról, így többek között mintegy ötezer 2002-es kopogtatócédula másolatáról és üres ajánlószelvényekről is beszélt 2009. február 25-i tárgyalásán Zuschlag János volt MSZP-s képviselő az ellene és tizenöt társával szemben folyó perben a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon.

Íme az eredeti, az MSZP-t leleplező videó!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik