Belföld

Nekik Sólyom kell!

11 értelmiségi fordul ma a parlamenthez, hogy helyén maradjon az államfő.

Az MTI-nek tegnap megküldött felhívás aláírói között van Karátson Gábor író, Kopp Mária egyetemi tanár, Lányi András író, Majtényi László volt ombudsman, Makovecz Imre építész, Mellár Tamás, a KSH volt elnöke, Schneller István, Budapest volt főépítésze, Szabó Gellért, a Magyar Faluszövetség elnöke, Tölgyessy Péter politológus, Vida Gábor akadémikus és Zlinszky János volt alkotmánybíró.

A Legyen újra Sólyom az elnök! című felhívás szövegét és a kezdeményezés támogatóinak névsorát délben hozzák nyilvánosságra. Karátson Gábor író a közrádiónak azt mondta, főleg azért szeretné Sólyom László újraválasztását, mert az első olyan köztársasági elnökünk, akinek fontos a környezetvédelem, tulajdonképpen ő az első “zöld elnök”.

Mint korábban megírtuk, Sólyom László számíthat az internetes közösség támogatására is. Az egyik közösségi oldalon olyan klubot indítottak “Sólyom for president!” címmel, ahova azok csatlakoztak, akik szerint az államfő egy gondolkodó, független politikus, és a jövőben is ilyet szeretnének látni a Sándor-palotában. A rajongói klubnak hétfő reggel már 1566 tagja volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik