Belföld

Plakátból is megárt a sok

Május 25-éig kell takarítani a pártoknak. Utánajártunk: ki, hogyan készül a munkára?

Túl vagyunk a választásokon, ennek ellenére biztosak lehetünk abban, hogy úton-útfélen még több hétig kampányplakátokba fogunk botlani. Ezek kinézete és formája, a korábbi kampányokban megszokottakhoz hasonlóan, igen széles skálán mozog. Találhatunk köztük egyszerű falragaszt, a képviselőjelöltet bemutató portrét és óriásplakátot is. De van köztük direkt lámpaoszlopokra tervezett darab is, ami azért furcsa, mert azokra például tilos plakátot elhelyezni.

A törvény szerint épületek falára csak a tulajdonos engedélyével lehet molinót ragasztani, közterületre pedig csak az önkormányzatok által engedélyezett helyekre szabad. A plakátokat csak úgy lehet elhelyezni, hogy azok ne fedjék az ellenfelek hirdetéseit, és károkozás nélkül eltávolíthatók legyenek 30 napon belül, a választás második fordulója után. Ezúttal a határidő május 25-ére esik; a jelöltek eddig a napig kötelesek eltakarítani plakátjaikat az utcáról.

Rákérdeztünk a pártoknál: hogyan tervezik ezt a műveletet? Többen közülük a törvények betartására helyezik a legnagyobb hangsúlyt, pedig ez az ígéret, mint arról galériánk egyes képei is árulkodnak, már a plakátok illegális helyekre történt kihelyezésével megdőlt.

Pártreakciók a következő oldalon >>>

Ajánlott videó

Olvasói sztorik