Belföld

Bajnai is megszólalt átadás-átvétel ügyben

Teljes körű és átlátható módon lebonyolított átadás-átvételt ígér a miniszterelnök.

Bajnai Gordon szerint kormánya a legteljesebb nyilvánosság mellett kíván átadni minden rendelkezésére álló információt és adatot az új kabinetnek annak érdekében, hogy az a lehető leghamarabb meg tudja kezdeni érdemi tevékenységét.

A miniszterelnök a Navracsics Tibornak, a Fidesz frakcióvezetőjének címzett keddi válaszlevelében hangsúlyozta: a kormány ez év márciusában megkezdte a felkészülést az átadás-átvételre, az előkészített átadás-átvételi dokumentáció tartalmazza a fideszes politikus levelében említett adatokat és azon túl számos fontos információt, amelyek szükségesek a kormányzati munka mielőbbi megkezdéséhez, annak gördülékeny folytatásához.

Navracsics Tibor hétfőn küldött levelet Bajnai Gordonnak, amelyben közölte, hogy az új Országgyűlés megalakulását követően a kormányzati átadás-átvétel eljárási folyamatának, érdemi tartalmának meghatározása érdekében törvényjavaslatot nyújt be.

Bajnai Gordon MTI-hez is eljutatott válaszlevelében közölte: a kormányzati munka zavartalan folytatása érdekében elengedhetetlennek tartja a teljes körű és átlátható módon lebonyolított átadás-átvételt, “az elmúlt húsz évben kialakult gyakorlatnál magasabb sztenderdekhez igazítva a magyar politikai kultúrát”. A miniszterelnök úgy fogalmazott, a frakcióvezető leveléből is azt látja, hogy ebben nézeteik és törekvéseik azonosak.

Ajánlott link:

Bajnai válaszolt Navracsicsnak (FN.hu)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik