Belföld

Kovács László kiirtaná a korrupciót az MSZP-ben

A választási kudarc egyik okának a korrupciós ügyek miatt pártjára került bélyeget nevezte meg Kovács László, a párt korábbi elnöke, egykori európai biztos.

Nem siker, hanem kudarc – így értékelte az MSZP választási eredményét Kovács László a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában. A kormányzás jogának elveszítésében első helyre sorolta a világgazdasági válságot, másodikra a kormány és az MSZP hibáit, mulasztásait, harmadsorban pedig a Fidesz ellenzéki magatartását említette, amelyről kijelentette: ” minden lehetséges módon igyekezett gátolni, nagyon beszorította kormányt”.

Arra, hogy az egyéni képviselői helyek zömét nem tudták megnyerni kormányzati pozícióból, Kovács úgy reagált: nem az egyéni jelöltek okolhatók a történtekért, hiszen olyanok is elveszítették most a választás első fordulóját, akik korábban négyszer nyerték a körzetüket.

“A párt egészére került egy bélyeg – elsősorban a korrupciós ügyek miatt -, még akkor is, ha az adott jelöltnek köze sem volt semmiféle korrupcióhoz” – szögezte le a volt pártelnök. Hozzátette: a jövőben ezt kell maximálisan kiküszöbölni, “a korrupció gyanúját is ki kell irtani a párt közeléből” – szögezte le a politikus. Akár az alapszabály módosításával is el kell érni, hogy a pártelnökség felléphessen a korrupció ellen, különben a bélyeg rajta marad a párton.

A párt parlamenti szerepéről, konstruktív ellenzéki terveiről a volt pártelnök úgy nyilatkozott: mindent készek támogatni a kormány javaslatai közül, ami az ország érdekét szolgálja és nem ellentétes az MSZP értékrendjével. De minden, ezzel ellentétes javaslattal szemben állnak
majd és alternatívát is kínálnak helyette.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik