Belföld

Gyurcsány: nem az MSZP-é baloldal

A volt kormányfő szerint a Fidesz nem nyúlhat az Alkotmányhoz.

Gyurcsány Ferenc szerint a választási vereség nemcsak az MSZP, hanem a magyar baloldal egészének a kudarca. A volt kormányfő egy kőbányai fórumon azt mondta, a baloldal nem az MSZP-é, hanem fordítva. Ha a pártot a vereség után sikeresebbé akarják tenni, akkor ehhez a forrásokat nem az MSZP-n belül, hanem az egymilliós magyar baloldalon belül kell megtalálni.

Gyurcsány óva intett attól, hogy bárki azt gondolja, a baloldal megújításához néhány személyi kérdésről elég dönteni. Eljött az ideje annak, hogy a baloldal szembenézzen azzal, miben nem volt igaza, hol hibáztak, mik voltak az erényei – tette hozzá.

A szocialista politikus szerint a Fidesz az elmúlt nyolc évben lényegében egyetlen dolgot ígért, hogy hatalomra kerülése estén azonnali és nagyarányú adócsökkentést hajt végre, amit a választók számon is fognak kérni. Azt üzente a Fidesznek, hogy ne nyúljon az Alkotmányhoz, mert arra nem kért és kapott felhatalmazást.

A volt kormányfő azt ígérte, az MSZP ellenzékben demokratikus, elvszerű, és rendkívül kemény lesz. Szerinte ez az időszak jó lesz arra, hogy az MSZP megtanuljon küzdeni. Ha a baloldal sikeres akar lenni, akkor nem magyarázkodókra, kijárókra, elintézőkre, sumákokra lesz szükség, hanem küzdőkre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik