Belföld

Egymilliós bírság az Oktatási Hivatalnak

Egymillió forintra büntette az Oktatási Hivatalt a Közbeszerzési Döntőbizottság, mert a testület álláspontja szerint a hivatal többszörösen megsértette a közbeszerzési törvény előírásait.

A közbeszerzés az Oktatási Hivatal közigazgatási szolgáltatásainak elektronizálására vonatkozott, és 260 millió forintos keretösszeggel hirdették meg. Az ajánlattétel határideje 2010. március 5-e volt, az eredményhirdetés tervezett időpontja pedig 2010. március 22. A szerződéskötés az eredményhirdetést követő naptól számított 15. napon kötötték volna meg. A szerződés teljesítésének végső határideje: 2011. május 31-e lett volna.

A projekt a meghirdetés szerint kitér az Oktatási Hivatal szervezetének és működésének elektronizált munkavégzésre történő felkészítésre. Javaslatot vártak továbbá az Oktatási Hivatal ügyintézésének átalakítására is.

Az Oktatási Hivatal a dokumentum szerint a közbeszerzési eljárás során jogsértően határozta meg az értékelési szempontrendszert, nem biztosította az ajánlattevők esélyegyenlőségét, és a dokumentáció tartalma ezen túlmenően is többszörösen megsértette a közbeszerzési törvény előírásait.

A dokumentum szerint a döntőbizottság a bírság összegének meghatározása során figyelembe vette a közbeszerzés közösségi értékhatárokat meghaladó becsült értékét, amely több mint 260 millió forint volt, s ezután döntött az egymilliós bírság mellett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik