Belföld

Már a börtönéveket számolgatja a Gárda főkapitánya

Kiss Róbert még nem tudja mire számítson, miután kiderült: lehet, hogy vádat emelnek ellene.

Nem tudja, mire számítson Kiss Róbert, a Magyar Gárda főkapitánya, miután kedden a rendőrség vádemelési javaslattal küldte tovább az ügyészségnek az ő és két társa ellen lefolytatott nyomozás anyagát, amely szerint egyesülési joggal való visszaéléssel és törvény vagy hatóság elleni izgatással gyanúsíthatók. Az indoklás szerint parancsuralmi rendszerben működtették a szervezetet, amelynek kimondott célja volt az állam rendfenntartó monopóliumának megtörése.

Kiss Róbert július 11-én szólította fel egy rendezvényen az ott összegyűlt embereket a feloszlatott Magyar Gárda egyenruhájának viselésére. A főkapitány a NOL.hu-nak azt mondta: a rendezvény után kihallgatták őket, de nem tettek tanúvallomást. Ügyvédjével, a jobbikos képviselőségre esélyes Gaudi-Nagy Tamással, még csak a lehetséges büntetési tételeket vették számba.

A gárdisták vezetőjéről pár napja egy botrányszagú hír is felröppent: Kiss Róbertnek állítólag viszonya volt egy fiatal gárdista lánnyal, annak ellenére, hogy családos ember. A főkapitány emiatt még a lemondását is be akarta nyújtani a szervezet vezetőségi ülésén. Később viszont azt nyilatkozta: csak egy „baráti megbeszélésen” vett részt. A Gárda közölte: a vezetőjük magánéletével kapcsolatos minden állítás alaptalan.

Ajánlott link:

A gárdakapitány nem tudja, hogy mire számíthat (Népszabadság)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik