Belföld

Milyen lenne, ha jobbikos vezetné a külügyi bizottságot?

A Jobbik szeretné adni az elnököt az Országgyűlés külügyi és a nemzetbiztonsági bizottságba is.

Kovács László szerint ha az új parlamentben a Jobbik kapná a külügyi bizottság elnökének posztját, az az első pillanattól kezdve komoly károkat okozna Magyarország nemzetközi kapcsolatainak, megítélésének. Az MSZP vezető politikusa Vona Gábor szerdai kijelentésére, miszerint szeretné, ha pártja képviselője elnökölné az új összetételű Országgyűlés külügyi bizottságát, úgy reagált: a posztnak nemcsak a magyar külpolitika alakítása szempontjából van nagy jelentősége, hanem azért is, mert a külügyi bizottság elnökének megnyilatkozásaira odafigyel a nemzetközi közösség, a partner országok vezető politikusai.

A volt uniós biztos közölte: a Jobbik megnyilvánulásai, így egyebek között az Európai Unióból történő kilépés felvetése, a szomszédos országokat provokáló kijelentések, már eddig is negatív visszhangot váltottak ki. Hozzátette: ezt csak erősítette Morvai Krisztina viselkedése az Európai Parlamentben.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke szerdán, a Duna Televízió Hattól nyolcig című műsorában azt mondta: szeretné ha pártja képviselője elnökölné az új összetételű Országgyűlés külügyi bizottságát és a Jobbik helyet kapna a nemzetbiztonsági bizottságban is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik