Belföld

Nem lépteti vissza edelényi jelöltjét az MSZP

Lendvai Ildikó sajtótájékoztatóján azt is kifejtette: az egyházaknak nincs helyük a politikában.

Az MSZP nem lépteti vissza Edelényben induló képviselőjelöltjét annak érdekében, hogy megakadályozzák Molnár Oszkár mandátumhoz jutását – mondta hétfői sajtótájékoztatóján az MSZP elnöke.

A pártelnök arra a kérdésre, hogy Molnár Gyula XI. kerületi szocialista képviselőjelölt plakátján miért nem szerepel a párt neve, azt válaszolta, hogy mindenki tudja, hogy a jelölt melyik párt színeiben indul.

Amennyiben a Fidesz kétharmados többséget szerez, lehetősége nyílik arra, hogy módosítsa a lelkiismereti- és vallásszabadságról szóló törvényt – mondta hétfőn Lendvai Ildikó. Az MSZP elnöke szerint így kötelezővé tehetik a hittanoktatás, de a gyermekek örökbefogadásánál a vallási hovatartozás is bírálati szempont lehet. A szocialista pártelnök szerint a politikai megosztottság némely templomba is beköltözött. Lendvai Ildikó szerint erre utal, hogy az elmúlt hétvégén az egyik fővárosi templomban nem engedték áldozni az MSZP egyik képviselőjelöltjét.

Lendvai Ildikó szerint a kétharmados többség veszélyeztetheti az egyházak egyenlőségét és függetlenségét. Az MSZP elnöke szerint félő, hogy az állam felügyeleti jogot szerez az egyházak fölött. A politikus szerint a vallás magányügy, mint fogalmazott: sem az egyházaknak nincs helye a politikában, sem a politikának az egyházakban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik