Belföld

Mesterházy a független közmédiáért szólalt fel

Az MSZP fontosnak tartja, hogy megmaradjon a közszolgálati média függetlensége és az továbbra is bírálhassa a kormányzatot, illetve teret adhasson ellenzéki véleményeknek.

Mesterházy Attila listavezető a “7 nap a demokráciáért” sorozat részeként – Lendvai Ildikó pártelnökkel közösen – a demokratikus kontroll szükségességére hívta fel a figyelmet, és arra: mi változhat a közmédiában, ha a Fidesznek kétharmada lesz.

Emlékeztetett arra, hogy a kétharmados többséggel módosítható médiatörvényen az elmúlt években folyamatosan 4-5 párti konszenzussal változtattak, de a Fidesz kilépett az egyeztetésből. Mint mondta: egyebek között a sajtószabadsággal kapcsolatos tartalmi felvetésekben tért el a véleményük a többi pártétól.

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón felidézte az MTI megszüntetéséről és a közmédiumok összevonásáról szóló sajtóhíreket is. Véleménye szerint ezekből látszik, hogy a Fidesz teljesen más médiafelfogással akar a parlamentben tevékenykedni. Úgy látja: sérülhetnek a demokratikus értékek, ha elvész a sajtó kontrollja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik