Belföld

Milliós végkielégítéseket fizet ki a kormány

A Fidesz szerint a kormány több millió forint végkielégítést fizet az elbocsátott szakállamtitkároknak - teljesen feleslegesen. A kormány tagad.

Fónagy János fideszes országgyűlési képviselő szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: mindez újabb bizonyítéka annak, hogy a mostani kabinet még a kormányváltás előtt ki akarja üríteni a kasszát.

A politikus úgy véli, az elbocsátások egyetlen oka, hogy végkielégítést lehessen fizetni a szakállamtitkároknak. Kérdésre közölte, hogy összességében több tízmillió forintos tételről lehet szó.

A kormány tehát még az utolsó hetekben is mélyíti az ország válságát, “talicskaszám hordja ki a milliós végkielégítéseket a pártkádereknek” az emberek pénzéből – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy számos olyan vezetőről tudnak közép- és felsőszinten, akiknek szerződését az eredeti, határozott időre szóló megbízásuk lejárta előtt megújítják. Ezeket a Fidesz felül fogja vizsgálni – jegyezte meg a politikus.

Szollár Domokos kormányszóvivő a vádakra úgy reagált: nincs szó sem felmentési hullámról, sem végkielégítésekről; nem mentettek fel milliókért szakállamtitkárokat a kormányváltásra való tekintettel. Leszögezte: Székely Judit, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára volt az egyetlen, akit március végén felmentett a miniszterelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik