Belföld

Szijjártó: nem szünteti meg az evá-t a Fidesz

Leszögezte: csökkenteni fogják az adókat.

A Fidesz-KDNP kormány csökkenteni fogja az adókat, egyszerűsíti az adórendszert, és nem fogja eltörölni az egyszerűsített vállalkozói adót (eva), az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulást (ekho) és az őstermelői adózás lehetőségét – reagált a szocialisták szóvivőjének pénteki szavaira Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője.

Budai Bernadett pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a Fidesz “kiszivárgott titkos kormányprogramja” több rossz hírt is tartalmaz, és antidemokratikus dolog, hogy a tervezett intézkedések csak a parlamenti választások után derülnek ki. Ezekre példaként említette az eva, az ekho, és az őstermelői adózás megszüntetéséről, az adójóváírás eltörléséről, illetve a tételes egészségügyi hozzájárulás bevezetéséről szóló sajtóhíreket.

Szijjártó Péter közleményében a kijelentésekre azzal reagált, hogy az “MSZP ma beindította rágalomhadjáratának újabb fejezetét”. A nemzeti ügyek kormánya csökkenteni fogja az adókat, és egyszerűsíteni fogja az adórendszert” – írta Szijjártó Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik