Belföld

Szavazásra buzdít mindenkit a győztes MSZP-s

Tóth József minden angyalföldi választót meg akar szólítani, mert szerinte sok fideszes is rá voksolt.

Óvatosan kommentálta Tóth József, Angyalföld szocialista polgármestere, párttársa Szanyi Tibor kijelentéseit, miszerint a Budapest XIII. kerületébe átjelentkező szavazókkal manipulálták a választások első fordulójának eredményét.

Tóth József, aki az MSZP-sek közül egyedül tudott nyerni körzetében, a TV2-nek azt mondta, voltak gyanús mozgások, de csak akkor lehet kijelenteni, hogy csalásról van szó, ha az bebizonyosodik. Egyébként a számok arra engednek következtetni, hogy az igazolással szavazók fordították meg Szanyi választókerületében az eredményt. Egyébként az jogszabályi kötelezettség, hogy mindannyian a 48-as szavazókörbe lettek irányítva – nyilatkozta a polgármester.

Az MSZP-s politikus beszélt kampányterveiről is a második fordulóra. Azt mondta: nemcsak a szocialista, hanem az összes szavazót mozgósítani fogják a kerületben, mert sokan, bár listán a többi pártra voksoltak, egyéni képviselőjelöltként őt támogatták április 11-én. Még a Fidesz szavazói közt is voltak olyanok, akik az ő neve mellé húzták az ikszet – állította Tóth József. Szerinte ez főleg annak köszönhető, hogy ő a megosztás helyett mindig a megoldást kereste, de – mint mondta – távol áll tőle, hogy fényezze magát.

Ajánlott link:

A szocialista hős (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik