Belföld

MSZP: kérjen bocsánatot a Fidesz!

Az MSZP szerint bocsánatot kell kérnie a Fidesznek, amiért pártjukat okolták a választási káoszért.

Az MSZP szerint a Fidesznek bocsánatot kell kérnie a kormánytól, a szocialistáktól és a választóktól, mert vasárnap, a parlamenti választás első fordulójának napján megtévesztették őket nyilatkozataikkal, amikor azt állították, hogy a káoszért az MSZP a felelős.

Nyakó István hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján arról is beszélt: a Fidesznek tisztáznia kell magát, hogy a tömegjeleneteket egyes szavazókörökben valóban a “központilag szervezett Kubatov-szavazók” okozták-e.

Az MSZP szóvivője kérdésre válaszolva hangsúlyozta: ha kiderül, hogy az érintett szavazókörökben egészen más eredmény jött ki, mint az “attól tíz méterrel jobbra vagy balra lévőben”, akkor várhatóan jogi útra terelik az ügyet.

Nyakó István közlése szerint Nyitrai Zsolt, a Fidesz operatív igazgatója volt az értelmi szerzője annak az indítványnak, amelynek eredményeként az igazolással szavazók egy választókerületen belül csak egy kijelölt választókörben szavazhattak.

Indoklása szerint az MSZP azért támogatta ezt, mert különben nem ment volna át a választási eljárásról szóló törvény módosítása, amelyhez kétharmados többség kell.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik