Belföld

Hangulatjelentések, percről percre

Amit tudni lehet a kampányközpontokban történtekről.

Pezsgő és örömkönnyek az LMP-nél.

A sajtótájékoztató után, megjelentek az első pezsgősüvegek az LMP központban. Ünneplésre van is ok, hiszen a párt már első Országgyűlési megmérettetésének első fordulójában bejutott a parlamentbe.

Több LMP szimpatizáns krémes tortát vág fel, de sokan átvonultak egy, a központhoz közeli étterembe ünnepelni.

Csalódottság uralkodik az MDF háza táján.

A parlamenti küszöböt el nem érő MDF központjában csalódottság uralkodik. Dávid Ibolya, miután elismerte a pártja vereségét, bejelentette lemondását az MDF elnökségéről.

Fidesz

Megkezdődött Orbán Viktor beszéde. A helyszínen konszolidáltan ünnepelnek a jelen lévő fidesz szimpatizánsok. A konzervatív beszédet nem szakította meg hangos taps vagy éljenzés. Az épületen kívülről, ahol valószínűleg kivetítőn közvetítették a Orbán Viktor megszólalását, azonban folyamatosan örömujjongások és tapsok hallatszottak be az épületbe.

A tömeg előtt is beszédet mond Orbán Viktor. Taps és örömújjongások közepette lép fel a színpadra a Fidesz elnöke. Valaki a tömegből hangosan kérdezi: “Elegen vagyunk?”

Orbán Viktor történelmi pillanatról és győzelemről beszél. A Vörösmarty teret láthatóan betöltő tömeg többször megszakítja a beszédet.

Beszédét követően Orbán Viktort és a Fidesz vezető politikusait a “Szép volt Fiuk!” jelmondat skandálása kísérte le a színpadról.

Jobbik

Vona Gábor csalódottságról beszélt, mivel nem sikerült még megelőzniük az MSZP-t. A beszéd alatt hisztérikus taps és öröm füttyök szakítják meg Vona Gábort.

Vona Gábor beszédét követően folyamatosan a “Ria!Ria!Hungária!” jelszavakat skandálták az egybegyűltek.

MSZP

Lendvei Ildikó beszéde alatt, döbbent csend uralkodik az MSZP központjába. Maga a pártelnök asszony is csalódottan beszél, de kihangsúlyozza, hogy jelenleg a legerősebb ellenzéki párt az MSZP.

Az MSZP politikusa nem mutatkoznak az újságírók előtt. A helyben lévő szimpatizánsok is, egy külön teremben hallgatták a választási eredményeket.

Mesterházy Attila a vereség ellenére pozitív üzenetet közvetít. Ő maga is hangsúlyozta, hogy az MSZP a második legerősebb párt a parlamentben. A közönség részéről néma csenddel övezett beszédben, Mesterházy Attila újra hívta Orbán Viktort egy “Miniszterelnöki” vitára. Továbbá megkérte a választókat, hogy a következő fordulóban támogassák a legerősebb ellenzéki pártot, az MSZP-t.

Mesterházy Attila arról is beszélt, hogy megvédik a választóikat. Hozzátette, hogy önértékelést is fog tartani az MSZP, ami után új demokratikus baloldalt fognak felépíteni.

Taps kíséretében távozott a színpadról az MSZP volt Miniszterelnök jelöltje.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik