Belföld

Regőczi nem beszélhet ellenzéki lobbistákról?

A nyomozás érdekeire hivatkozva csak az MSZP és az SZDSZ szennyesét teregeti ki egy interjúban.

A kormánypártok lobbistáiról igen, ellenzékiekről viszont – a nyomozás érdekeire hivatkozva – nem nyilatkozott Regőczi Miklós. A BKV egykori vezérigazgató-helyettese az RTL Klub Házon kívül című műsorában a BKV lobbiügyeiről beszélt. A rendőrség szerint a közlekedési társaság volt vezetője olyan milliós szerződéseket írt alá, amelyeket felesleges rendezvények megtartására kötött a vállalat, ezért hűtlen kezeléssel vádolják.

Regőczi azt állítja: minden szerződés mögött volt teljesítés, de voltak olyan rendezvények, amelyre a szakmai döntés után, az MSZP és az SZDSZ tanácsadóinak kérésére, javaslatára vagy éppen utasítására, az általuk javasolt cégekkel kellett azokat megkötnie. A volt vezérigazgató-helyettesnek emellett – mint mondja – kormányzati politikusok ilyen-olyan igényeivel is foglalkoznia kellett.

Azt mondja, soha nem adott át csúszópénzt, és nincs is bizonyítéka rá, hogy ilyen összegek politikusokhoz vándoroltak volna.

Regőczi szerint azért gyanúsítják pont őt, mert olyan intézkedéseket vezetett be a BKV-nál – például a szigorúbb jegyellenőrzést, amivel milliárdokat spórolt a vállalatnak -, amelyek bizonyos körök érdekeit sérthetik. Leszögezte: nem tett terhelő vallomást azért, hogy kijöhessen az előzetesből, a bíróság döntött úgy, nincs szükség rá, hogy fogva tartsák. A Fidesz sem kereste meg, hogy nyilatkozzon. A hatóságokkal mindenben együttműködik – állítja a volt BKV-s főnök.

Ajánlott link:

Kipakolt a volt BKV-s főnök (RTL Klub)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik