Belföld

Homokos bábuval kampányolnak – videó!

Ki a mobilját kapta elő egy felvétel erejéig, ki pedig azon aggódott, nehogy megfulladjon a „színész”. Mindenesetre a legtöbben megálltak pár pillanatra a teherautónyi homokba dugott fej láttán. Videó!

„Civil szervezet bőrébe szerettünk volna bújni, így buzdítva voksolásra a lakosságot” – magyarázta az fn.hu-nak Tordai Péter a DDB Budapest vezető kreatív igazgatója. „Az emberek többsége azt hiszi, hogy nincsen súlya a választásoknak, és ezért nem is él a szavazás lehetőségével egy demokratikus országban” – tette hozzá. A reklámügynökség a héten indította el fiatalos hangvételű, független kampányát – amelyet egyetlen politikai párt sem támogat – azzal a céllal, hogy a tömegkommunikáció eszközeivel rávegyék a választókat arra, hogy éljenek szavazati jogukkal.

Így látja a választásokat az “utca embere”:


A főleg fiatalokat megcélzó tévés és rádiós szpotok, rövidfilmek és közösségi portálokon (Facebook, YouTube) való megjelenések mellett a kampány egyik elemeként szerdán délután egy – homokkal teli – teherautó indult el az Oktogonról. A járműről hangosbeszélőn arra bíztatják a járókelőket, hogy ne dugják a homokba a fejüket, azaz ne hagyják, hogy mások döntsenek helyettük, hanem menjenek el szavazni. A kamion 3 napon keresztül járja majd Budapest utcáit, megállva a főbb csomópontokban.

Olvasói sztorik