Belföld

Sikkasztás a volt belügyminiszter cégénél?

A volt ügyvezető szerint a volt belügyminiszter olyan dolgot is eladott, ami nem volt az övé.

Sikkasztás gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen, de Pintér Sándor tevékenysége kapcsán nyomoz a rendőrség egy kecskeméti bútorgyár felvásárlása ügyében – írja a HVG. A lap szerint a 2003 óta felszámolás alatt álló Euro Möbel Line Bútorgyártót 2006-ban 80 millió forintért vette meg Pintér vállalkozása, az Immobil 2000 Kft.

Az ár azért érdekes, mert az üzemcsarnok berendezéseit 360 millió forintra, az ingóságokat 100 millióra értékelték. A cég ezeken ismeretlen áron túladott. Ezenfelül a 4,6 hektáros területű ingatlanért 120 millió forintot fizetett egy kiskunfélegyházi cég.

A feljelentést az Euro Möbel Line volt ügyvezető igazgatója, Borbély József tette. Szerinte a volt belügyminiszter, az új ügyvezető és az ingatlant megvásárló nyíreghyházi cég vezetője olyan dolgokat is értékesített, amelyek nem tartoztak a felszámolási vagyonba. Az elfogultság miatt eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szakértői véleményekre vár.

Az ügyet már a 2006-os ügylet megkötésekor egy “kísértetgyár kálváriájaként” írta le a Magyar Nemzet. Akkor a lap beszámolt arról, hogy a felszámoló korábban hatszor próbálta értékesíteni a gyárat, amelynek az úgynevezett menekülési értéke 922 millió forint volt.

Borbély József már akkor azt mondta: Pintér Sándornak tudnia kellett, hogy olyan céget vesz, melynek a felszámolásakor törvénytelenségek történtek. A felszámolócég vezetője ellen egy évvel korábban vádat emelt az ügyészség.

Pintér Sándor egyébként a múlt héten megvált a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. részvényeitől, amit ismerői azzal hoznak összefüggésbe, hogy a választások után ismét ő lehet a belügyminiszter.

Ajánlott linkek:

Sikkasztás Pintér cégénél? (HVG)
Töredék áron kelt el az Euro Möbel Line (Magyar Nemzet, 2006. 05. 23)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik