Belföld

Kínos baki egy MSZP-s szórólapon

A VII. kerületi kiadvány összeállítója szerint országházi szavazólapon voksolunk április 11-én.

A Hír24 szerkesztőségének eljuttatott „Szegfű” című, magát „közéleti magazinként” meghatározó pártlap hátoldalán arra buzdítja az erzsébetvárosiakat: szavazzanak az szocialista párt listájára és jelöltjeire, Kispál Tiborra és Szabó Zoltánra. A szóróanyag úgy fogalmaz: „Ön is dönt arról, hogy milyen irányban halad tovább Magyarország: az ‘Alkotmányos egypártrendszer’ felé fordul a kormányzás rúdja, vagy haladunk tovább a demokratikus fejlődés útján”.

A kiadvány azt is bemutatja, hogyan voksoljon a választópolgár úgy, hogy még véletlenül se húzza rossz helyre az X-et. Csakhogy a lap szerkesztője tökéletesen elrontotta az amúgy egyszerű művelet illusztrálását.

Egyrészt a szavazólap közel sem hasonlít az országgyűlési választásokon használt cédulákhoz, mert az, mint a parlament honlapjáról kiderül az ottani titkos szavazásokra készült. A honatyák például ilyen cetlin voksolnak a köztársasági elnökre vagy a legfőbb bíró személyére.

Ebből következik a másik furcsaság, hiszen az „Alkotmányos egypártrendszer” ellen küzdő Kispál Tibort és Szabó Zoltánt egyedüli jelöltként tüntetik fel a mintául szolgáló szavazólapon. Azon tehát kizárólag arról dönthetne bárki: akarja-e képviselőnek az MSZP-s jelöltet vagy sem.

Solymári Gabriella, az MSZP VII. kerületi irodájának vezetője érdeklődésünkre elmondta: tudnak a rossz szavazólapok feltüntetéséről, sajnálatos szerkesztői hibáról van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik