Belföld

Mesterházy: mozgósítani, mozgósítani, mozgósítani!

"Tíz nap, egymillió találkozás" elnevezéssel indítja utolsó kampányszakaszát az MSZP.

Mesterházy Attila kedden azt kérte a megyei elnököktől és a képviselőjelöltektől, hogy a választásig hátra lévő időben jussanak el minél több szavazóhoz, és buzdítsák őket a szocialisták támogatására.

“Mozgósítani, mozgósítani, mozgósítani” – közölte az MSZP miniszterelnök-jelöltje Budapesten, összefoglalva a párt országos választási bizottságának és elnökségének együttes ülésén elhangzottakat.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: az MSZP programja egyértelmű és ismert, országosan és helyi szinten is. Azt kérte a jelöltektől, hogy legyenek büszkék a válságkezelésre és az eredményekre, hiába akarják azokat elvitatatni.

A szocialista politikus kiemelte: az MSZP a dolgozók, illetve a bérből is fizetésből élők oldalán áll, amit bizonyít az is, hogy támogatják a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) által képviselt munkavállalók törekvéseit, ennek kifejezésére nyilatkozatot is aláírtak.

Véleménye szerint új politikai kultúrára van szükség az országban, amelynek része, hogy a politika távol tartja magát a populizmustól. Álláspontja szerint a társadalom az elmúlt években csak az MSZP-től kapott őszinte és egyenes mondatokat.

Kijelentette, a szocialisták felelős, vállalható programot fogalmaztak meg, amelyben csak olyan ígéret van, ami megvalósítható.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: a választásnak nagy a tétje, mert megjelent a félelem légköre az országban. Úgy fogalmazott: sokakat megrémít az a felforgatás, amit a Jobbik, és az a populizmus, amit a Fidesz képvisel.

Úgy látja, megosztott a társadalom, de a csendes többség nyugalmat és békét akar.

Ismét azt kérte a demokratáktól, hogy akiknek fontos a biztonság, a nyugalom, a magánélet szentsége, a véleménynyilvánítás szabadsága, a tolerancia, azok voksoljanak az MSZP-re, mert a szocialisták egészen biztosan ott lesznek a parlamentben, hogy megvédjék ezeket az értékeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik