Belföld

Tarlós: ez így nem mehet tovább!

Tarlós István szerint nem folytatódhat tovább az, ami nyolc éve az országban és húsz éve a fővárosban zajlik.

A politikus, leltárt készítve a több száz fős hallgatóság előtt, tételesen felemlítette azokat az ígéreteket, amelyeket a szocialisták nem teljesítettek 2005-2006 óta. A meg nem valósult beruházásokat perceken át sorolva szólt a Moszkva tér rekonstrukciójáról, a Margitsziget megújításáról, a csepeli gerincútról, a római parti gátról, a 4-es metróról, az ingyenes tankönyv és diákétkeztetés biztosításáról, a rendészeti dolgozóknak ígért Budapest-pótlékról.

Kitért arra is, hogy a kormányzat az önkormányzatok normatív támogatásának növelését ígérte, ezzel szemben 2006 és 2009 között 43 százalékos csökkenés következett be. “Rá fog dőlni az államra minden önkormányzati feladat, ha ez így megy tovább” – fogalmazott Tarlós István a zsúfolásig telt Klebelsberg Kuno művelődési központban.

Szólt arról is, hogy a főváros közvetlen saját adóssága meghaladja a 240 milliárd forintot, ebbe azonban nem számolják bele a BKV külső és belső adósságát, ami ma már több száz milliárdra rúg, illetve az uniós büntetések miatt elveszített pénzeket.

A politikus a Jobbik kapcsán azt mondta, nem arról van szó, hogy “céljaink azonosak, hanem, hogy a céljaink között vannak azonosak”. Ezek között említette az elszámoltatást, a maradék nemzeti vagyon megvédését, a cigánysággal kapcsolatos problémák megoldását, a határon túli magyarok segítését.

Ezekben a radikális párt mellettünk áll – mondta. Ugyanakkor a radikális párt nagyon igazságtalan velünk – jegyezte meg, hozzátéve: ha a Jobbik bent lesz a parlamentben, ellenzékben, látja majd, a döntések úgy születnek, hogy “akinek több gombja van, az nyer”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik