Belföld

Fidesz-elszámoltatás: folytatása következik

A nemrég bejelentett intézkedéssorozat csak az első 11 lépés lesz.

Nem az utolsó ügyek lesznek azok, amelyek kapcsán a Fidesz nemrég bejelentette: elszámoltatja a felelősöket – ezt mondta Lázár János, az országgyűlés Honvédelmi és Rendvédelmi Bizottságának elnöke a TV2-nek hétfőn reggel. A politikus szerint pártja azért tartja fontosnak ennek a 10 plusz 1 esetnek, többi közt a BKV-botránynak, 2006. október 23-ának és a Malév privatizációjának, majd visszaállamosításának a vizsgálatát, mert szimbolikus jelentőséggel bírnak. Arra voltak alkalmasak, hogy a választópolgárok bizalma megrendüljön azokban, akiket az ország vezetésére felhatalmaztak.

Lázár szerint a közpénzek kormányzati ellenőrzése nem működött, pedig a mindenkori kabinetnek kötelessége őrködni az adóforintok felett. Példaként hozta fel, hogy egyetlen olyan ügy sincs, amelyben a kormány maga tett volna feljelentést. Leszögezte: a vizsgálatot természetesen a független igazságszolgáltatás fogja elvégezni. Senkinek nem kell félnie, akinek tiszta a lelkiismerete, és egyébként is az a normális, ha valaki 8 év kormányzás után elszámol – véli Lázár.

Az állami vezetők off-shore cégeinek vizsgálata – plusz ügyként – azért szükséges, mert fontos, hogy az állami szférának ne legyen kapcsolata az off-shore világgal. A fideszes politikus szerint elvárásnak kellene lennie, hogy a következő parlament tagjainak ne legyenek off-shore érdekeltségeik. Hogy kell-e majd erről nyilatkozniuk a képviselőknek vagy az új kormány tagjainak, arra még nem tudott válaszolni.

Ajánlott link:

Amit a Fidesz kivizsgálna (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik