Belföld

MDF: be akarták fogni Bokros szájáta

Dávid Ibolya, az MDF elnöke megköszönte a választóknak, hogy listát állíthattak Budapesten, majd kijelentette, hogy a hárompárti - Fidesz, Jobbik, MSZP - násztánc arra irányult, hogy be lehessen fogni Bokros Lajos és Debreczeni József MDF-es képviselő-jelöltek száját.

Miután az MDF úgy döntött, hogy Budapesten is listát állít, Dávid Ibolya megköszönte a választópolgárok “bátor kiállását a rendszerváltó párt mellett”. Különösen, azt méltatta, hogy szerinte megértették “a vészcsengő hívó szavát és támogatták a párt küzdelmét akkor is, amikor a politikai ellenfelek, a demokráciához méltatlan, adminisztratív eszközökkel próbálták elnémítani az MDF-et”.

“A Magyar Demokrata Fórum üdvözli az Országos Választási Bizottság (OVB) döntését, amellyel nyilvántartásba vették a párt budapesti területi listáját; és ugyancsak üdvözli a Főváros Bíróság döntéseit is, amelyekkel jogerősen helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottságnak az MDF jelöltjeit – Pusztai Erzsébetet és Slosár Gábort – nyilvántartásba vevő határozatát” – közölte a pártelnök.

Ezek után lemondásra szólította fel mindazokat a pártdelegáltakat, akik “szégyenteljes eszközökkel gáncsolták” az MDF jelöltállítását és listaállítását, illetve “mindazokat, akik pártutasításra semmibe vették a magyar törvényeket és saját esküjüket. Ugyanakkor a jogerős döntések részben visszaadhatják a polgárok demokráciába vetett hitét”.

Állítása szerint “a hárompárti – Fidesz, Jobbik, MSZP – násztánc” arra irányult, hogy be lehessen fogni Bokros Lajos és Debreczeni József MDF-es képviselő-jelöltek száját, és el lehessen némítani az MDF-et, hogy ne kapjanak nagyobb nyilvánosságot az autópálya-építés sötét ügyei, a Danubius és a Sláger Rádiókkal kapcsolatos döntések mögötti pártalkuk, a fővárosi parkolási botrány és egyéb kifogásolható, párthátterű ügyek”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik