Belföld

A Jobbikot támogatta a bankrabló?

Családja sejtése szerint a Jobbikot támogatta az a férfi, akit fegyveres bankrablás gyanújával helyezett előzetes letartóztatásba a rendőrség - hangzott el az ATV Egyenes Beszéd című műsorában csütörtök este. A hatóság szerint a 27 éves férfihez három pénzintézet és benzinkút kirablása kötődhet.

A gyanúsított azt vallotta, hogy a rabolt 16 millió forintot elkártyázta. A televízió azonban megszólaltatta Cs. Miklós testvérét, aki elmondta, a pénzt feltehetően a Jobbik részére rabolta a férfi. Az arc és név nélkül a televíziónak nyilatkozó nő azt állította: testvére a Jobbik terembérletét fizette, és anyagilag más módon is támogatta a Jobbik kampányát: “Beígértek neki dolgokat, neki teljesítenie kellett akármit” – magyarázta a gyanúsított testvére.

Mivel a bankrablással gyanúsított férfi óbudai illetőségű, az ATV megkereste a Jobbik harmadik kerületi elnökét. Fejes István a televíziónak elmondta: nem ismeri a férfit, és cáfolta, hogy a gyanúsított támogatta volna a Jobbik kampányát. Elmondta: a kérdéses terembérletet ő maga fizette.

Magyar György ügyvéd, Cs. Miklós védője a műsorban elmondta: védence kártyaadósságról beszélt vallomásában, és úgy folytatta: a hatóságnak azonban az elkövetés motivációit is ellenőrizni kell.

A rendőrség a múlt héten fogta el a férfit, akinek a lakásán a megtalálták a bankrablás idején viselt ruháját és egyéb bűnjeleket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik