Belföld

Vezető politikusok csapnak össze az ELTE-n!

Veteránok fognak farkasszemet nézni egymással a POLI2010 konferencián.

Érdekfeszítő programokkal várják március 25-én és 26-án, csütörtökön és pénteken a politika iránt érdeklődőket a Politológus Hallgatók Vándorkonferenciáján, vagyis a POLI2010-en. Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán tartandó rendezvény mindkét napján ismert pártpolitikusok, a médiából ismert politológusok, lelkes fiatal aktivisták és a politikatudomány vezető szaktekintélyei tartanak előadásokat. Az esemény „Választás – Változás” címmel a közeledő országgyűlési választások témáját járja körbe.

Mivel a voksolás napja már igencsak közel van, parázs vitákra és szócsatákra is lehet majd számítani. Érdekesnek ígérkezik többi közt csütörtökön fél 1-től a kampányfelelősök előadása, amelyen Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, Novák Előd, a Jobbik sajtószóvivője, Karácsony Gergely, az LMP és Somogyi Zoltán, az MDF kampányfőnöke beszélnek majd az idei kampánystratégiákról, például az internet térhódításáról is. Fél négytől a két nagy párt főpolgármester-jelöltje Tarlós István (Fidesz) és Horváth Csaba (MSZP) ülnek egy asztalhoz.

Pénteken délelőtt a fiataloké lesz a terep: 10 órától ifjú politikusok és aktivisták beszélnek arról, milyen szerepet szántak nekik az idei kampányban. Délután fél háromkor pedig összecsapnak a veteránok: Dávid Ibolya az MDF-től, Kovács László az MSZP-től, Pokorni Zoltán a Fidesztől, Retkes Attila az SZDSZ-től, Szegedi Csanád a Jobbiktól és Mile Lajos az LMP-től vitába szállnak egymással a jogi kar nagy előadójában.

A rendezvény fővédnöke Dr. Bihari Mihály az Alkotmánybíróság egykori elnöke, az ELTE ÁJK Politikatudományi Intézetének egyik alapítója.

Bővebb információ a POLI2010-ről, a www.phe.hu oldalon található!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik