Belföld

ORTT: nem kell minden pártnak ugyanannyi műsoridő

A műsorszolgáltatók nem kötelezhetők arra, hogy választási műsorokon kívül egyenlő műsoridőt biztosítsanak minden pártnak - közölte az ORTT szóvivője.

A szerkesztőknek kell eldönteniük, milyen időtartamban szólaltatják meg a különböző politikai erőket – közölte Berényi Diána.

Az MSZP szóvivője kedden bejelentette, hogy pártja az Országos Választási Bizottsághoz fordul, mert nehezményezi, hogy a Fidesz mellett a KDNP is külön választási műsort kap, miközben a kereszténydemokraták egy listán indulnak a nagyobbik ellenzéki párttal.

Nyakó István úgy fogalmazott, hogy ha több jelölő szervezet (párt) közösen állít jelöltet, illetve közös listát, akkor azok egy jelölő szervezetnek minősülnek.

Berényi Diána azt mondta, hogy az ORTT ajánlását nem kötelező betartani. Az ajánlás szerint a szerkesztők számára irányadó szempont az adott párt parlamenti súlya, népszerűsége vagy az állított jelöltek száma lehet.

Az MTI azon kérdésére, hogy az Magyar Televízió (MTV) pártokat bemutató műsora választási műsornak minősül-e, igennel válaszolt, így erre a műsorra is érvényes az ajánlás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik