Belföld

Minden megyében állított listát a Jobbik

Mind a húsz területi választókerületben listát állított a Jobbik Magyarországért Mozgalom, az utolsó két listát hétfő este vették nyilvántartásba az illetékes választási bizottságok - derül ki az Országos Választási Iroda internetes oldalának kedd reggeli adataiból.

A területi listákról az országgyűlési választáson összesen 152 mandátumot osztanak ki. Az országban húsz területi választókerület van (a 19 megye és a főváros), ezekben listát csak pártok állíthatnak.

Listaállításra az a párt volt jogosult, amely az adott területi választókerületben az egyéni választókerületek egynegyedében, de legalább két egyéni választókerületben jelöltet állított. A területi listákat hétfőn 16 óráig lehetett bejelenteni az illetékes (megyei) választási bizottságnál.

A www.valasztas.hu adatai szerint a Jobbiknak hétfő estére mind a 20 területi választókerületben nyilvántartásba vették a pártlistáját. Ezzel a Jobbik a Fidesz-KDNP és az MSZP után a harmadik jelölőszervezet, amelyik minden területi választókerületben listát tudott állítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik