Belföld

Varga Mihály: számoljon el a kormány a kvótákkal

A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy hagyjon fel a széndioxid CER-kvóták további értékesítésével és kezdjen vizsgálatot az ügyben - mondta Varga Mihály, az Országgyűlés Költségvetési, Pénzügyi és Számvevőszéki Bizottságának fideszes elnöke sajtótájékoztatóján.

A vizsgálat során ki kell deríteni, hogy valóban a megvásárló Hungarian Energy Power Kft. volt-e a legideálisabb vevő a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium által eladott kvótákra.

Varga Mihály felháborítónak nevezte, hogy az MSZP képviselői nem jelentek meg azon a költségvetési, pénzügyi és számvevőszéki bizottsági ülésen, amelyen a CER-kvóták ügyében tettek volna fel kérdéseket az ellenzék részéről a közvélemény tájékoztatása érdekében.

Az ülés így ad-hoc beszélgetéssé alakult a jelenlévő fideszes képviselők és a környezetvédelmi miniszter által az ülésre egy vidéki eseményre való hivatkozással maga helyett küldött személyek, Molnár József kabinetfőnök és Faragó Tibor szakállamtitkár között.

Tőlük a fideszes képviselők egyebek mellett arra a kérdésre sem kaptak választ, valóban 2009. decemberében alapították-e a Hungarian Energy Power Kft.-t, illetve van-e összefüggés nevezett cég és a Wallis csoport között – jegyezte meg Varga Mihály.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik