Belföld

Szabálytalan ajánlószelvények Füzesabonyban

Választás rendjének megsértése miatt feljelentést tett a rendőrségen Pápai Ákos, a füzesabonyi helyi választási bizottság vezetője.

Ezt azt követően tette, hogy nem vette nyilvántartásba a füzesabonyi választókerületi választási bizottság a MIÉP országgyűlési képviselőjelöltjét, mivel több esetben is szabálytalanságok gyanúja vetődött fel.

Mint azt az elnök az MTI-nek elmondta: felmerült annak az alapos gyanúja, méghozzá száznál is több esetben, hogy az ajánló személy vélelmezhetően nem az ajánlószelvényen szereplő jelöltet, illetve jelölő szervezetet kívánta ajánlani.

A választókerületi választási bizottság megállapította azt is, hogy több leadott szelvényen azonos kézírással szerepelt az aláírás.

A Heves megyei 6-os számú, füzesabonyi választókerületben működő Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság (OEVB) határozata szerint mindezek miatt nem vették nyilvántartásba Sipos Brigittát, akit a Magyar Igazság és Élet Pártja kívánt indítani a parlamenti választásokon. A jelölt egyébként 795 ajánlószelvényt adott le.

Pápai Ákos ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik