Belföld

Országos listájuk lesz Seres Máriáéknak

A Civil Mozgalomnak 9 megyében van annyi egyéni jelöltje, hogy területi listája lehet és ez elég az országos listaállításhoz is.

A párt elnöke, Seres Mária szerint a Civil Mozgalom célja a civil szféra képviselete a parlamentben, illetve hogy bebizonyítsa: van civil összefogás Magyarországon és a civil érdekképviseletnek van helye az országgyűlésben.

Seres azt mondta: 44 párt jelezte az Országos Választási Irodánál korábban, hogy indulna a választáson. Úgy tűnik, hat pártnak sikerül végül országos listát állítania, a hatodik a Civil Mozgalom.

Ez egyeseknek nagy meglepetés, mert a Civil Mozgalmat soha nem említették az esélyesek között, egyetlen közvéleménykutatás sem mérte, hogy milyen bázis áll mögötte – mondta Seres Mária. A mostani helyzet szerint 9 megyében van annyi képviselőjük, hogy területi listát, így országos listát is állítanak.

Jelöltjeik “hétköznapi hősök”, akik tudomásul vették, hogy nagyon fontos bebizonyítani, hogy igenis van civil összefogás Magyarországon és van helye a parlamentben a civil érdekképviseletnek – fogalmazott Seres Mária.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik