Belföld

MSZP: a fiataloknak sem ígér konkrétumot a Fidesz

Az MSZP változatlanul úgy tartja, hogy a Fidesznek nincs programja, így az ifjúságpolitika területén is nagyon kevés konkrétumról beszélnek - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatóján vasárnap.

A Fidesz programja “változatlanul nem mond semmi konkrétumot a választópolgároknak” – fogalmazott a Societas elnöke, hozzátéve: arról sem szólnak, hogy milyen forrásokból valósítanák meg elképzeléseiket.

Varga László az eredmények között említette az ifjúságpolitika területén a szakmunkás ösztöndíj bevezetését. Ezt a Fidesz nem támogatta az Országgyűlésben, a kormány ezért rendeleti úton vezette be az egyes hiányszakmákban – tette hozzá.

Javaslataik között szerepel – mint mondta -, hogy őrizzék meg az általános iskolások korosztályban a családi pótlék volumenét. A középiskolás korosztály tekintetében a tanulmányok előre haladtával azonban növelnék a pótlék összegét.

A Societas elnöke kiemelte: a szocialisták vezette kormány 2002 után eltörölte a sorkatonai szolgálatot. “Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy ezt a fontos vívmányt megőrizzük” – hangsúlyozta.

Végül szólt arról az otthonteremtéshez kapcsolódó javaslatukról, amely szerint a 35 év alatti fiatalok esetében a 15 millió forint alatti használt lakás vásárlásakor az illetéket eltörölnék.

Varga László kijelentette: ezeket a javaslatokat azért tehetik meg, mert a szocialista kormány, különösen az elmúlt egy évben, “nagyon kemény intézkedéseket vállalt fel”.

A Gyurcsány-korszak tönkretette a fiatalok jövőjét és a sportot, az elmúlt nyolc évben felnőtt egy elfelejtett nemzedék, akinek boldogulásáért a szocialista kormányok semmit sem tettek – mondta Ágh Péter, reagált a Fidelitas elnöke.

“Nem elég azonban, hogy a szocialisták nem tettek semmit a fiatalokért, de az elmúlt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy hadat is üzentek nekik, hiszen bármilyen megszorításról volt szó, az elérte a fiatalokat. Gondoljunk csak a tandíj bevezetésére, aminek eltörléséhez egy népszavazás kellett” – mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik