Belföld

Betiltotta az MSZP-s brossúrát az OVB

Nem tüntettek fel impresszumot a Narancsvidékben, amely a Fidesz korrupciós ügyeit boncolgatja.

Jogsértő az MSZP “Narancsvidék” című kiadványa, mert azon a párt nem tüntetett fel impresszumot – mondta ki pénteki ülésén az Országos Választási Bizottság (OVB). A testület emiatt elmarasztalta az MSZP-t, illetve eltiltotta a további jogsértéstől, azaz a kiadvány terjesztésétől.

Az OVB-hez három beadvány is érkezett a kiadvánnyal kapcsolatban, az egyik kifogást a Fidesz képviseletében Nyitrai Zsolt küldte.

A testület szerint ebben az esetben a jogsértő személye egyértelműen megállapítható, ezért az MSZP-t név szerint marasztalta el a testület. (Egy korábbi döntésnél nem lehetett bizonyítani, ki készíttetett impresszum nélküli kiadványt, ezért “alanytalanul” állapítottak meg törvénysértést.)

Többen utaltak arra, hogy Budai Bernadett, az MSZP szóvivője korábban maga mutatta be egy sajtótájékoztatón a “Narancsvidék” című politikai magazint. A szóvivő akkori közlése szerint az ötszázezer példányban készült kiadvány azokról a fideszes önkormányzatokról szól, amelyeknél a szocialisták véleménye szerint a “legbotrányosabban” bánnak a közpénzekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik