Belföld

Szepessy Zsolt egyedül ebédelt

Nagyfokú udvariatlanságnak tartja a Borsod megyei Monok polgármestere, az Összefogás Párt elnöke, hogy péntekre szóló ebédmeghívását nemcsak hogy nem fogadták el a miniszterelnök-jelöltek és a pártok vezetői, de vissza sem jeleztek.

Szepessy Zsolt az MTI-nek azt mondta: ma a politikusok nem tekintik partnernek az egyszerű embert, az állampolgárt. Feljebb valónak vélik magukat, pedig úgy illene, hogy legalább jelezzék, nem tudják elfogadni a meghívást.

Úgy fogalmazott: egy olyan országban hisz, ahol a mindenkori miniszterelnök és az ellenzék vezetői is – családostul – összejárnak, például a hétvégén egy ebéd erejéig. “Ebben az országban erre lenne szükségünk, ekkor indulna be a párbeszéd” – tette hozzá.

Kitért arra, nem vitára hívták a politikusokat, hanem fehér asztal melletti beszélgetésre. Véleménye szerint a mai politikai kultúra olyan, mint egy társasjáték, csak a választások idején fontos az ember. Mottója lehetne “add az x-et és fuss, add az x-et, majd hallgass”.

Az, hogy a meghívottak nem jelezték, nem jönnek el Monokra nemcsak feléjük volt udvariatlanság, hanem az egyszerű emberek felé is – tette hozzá. Azt mondta: nem baj, ha “most nem jöttek el, meghívjuk őket még egyszer, újra”. Előtte azonban a beszélgetés alapkérdéseit is ismertetik a nyilvánossággal.

Szepessy Zsolt, és Szoboszlai Barna, az Összefogás Párt miniszterelnök-jelöltje – a kesznyéteni, kertjét árammal védő idős férfi – péntekre, a monoki Kossuth házba invitálta az ország vezető politikusait egy magyaros ebédre, hogy közben beszélgessenek az ország gondjairól és a feladatokról.

A meghívó azt tartalmazta, hogy érdemi párbeszédet kívánnak folytatni Magyarország jövőjéről, ezért hívták meg Mesterházy Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét és Lendvai Ildikó pártelnököt. Meghívást kapott Orbán Viktor, a Fidesz-KDNP miniszterelnök-jelöltje, pártelnök és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, valamint Dávid Ibolya, az MDF elnöke és Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje, Retkes Attila, az SZDSZ elnöke, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és miniszterelnök-jelöltje, Schiffer András, az LMP listavezetője és Seres Mária, a Civil Mozgalom elnöke is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik