Belföld

Nem állít országos listát a Roma Összefogás

A párt két vezetője "becsületből" megméretteti magát a választásokon - jelentette be Kolompár Orbán a politikai tömörülés elnöke.

A politikus azt mondta: bár nagyon sok ajánlószelvényt gyűjtöttek a párttagok és aktivisták, azért nem állítanak országos listát, mert gazdaságilag nem tudnak versenyezni a nagy pártokkal, de becsületből mégis képviseltetik magukat a választásokon.

Kolompár Orbán Borsod megye 5-ös számú választókerületében, azaz Ózdon és környékén méretteti meg magát. Az ajánlószelvényeit már leadta a helyi választási bizottságnál.

A roma vezető közölte: Balog József elnökhelyettes pedig a Szabolcs megyei nyírbátori térségben indul egyéni képviselőként saját pártjuk színeiben, ajánlószelvényeit pénteken adja le.

Kolompár Orbán kijelentette: az általuk összegyűjtött sok ezernyi ajánlószelvényt megsemmisítik, nem adják át egyetlen pártnak sem, viszont az MCF elnökségének jövő heti ülésén döntenek arról, mely politikai tömörülés mögé sorakoznak fel a választásokon a mögöttük álló 50 ezer szavazattal.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik