Belföld

A Jobbik lezártnak tekinti a Király-ügyet

A párt, állításuk szerint, nem tudott a leköszönt szóvivő "bakijairól".

„Király András lemondott a Jobbik szóvivői tisztéről, ezzel lezártnak tekintjük az ügyet” – jelentette ki Dúró Dóra, a radikális párt szóvivője pénteken, a TV2 reggeli műsorában. Állítása szerint Király András – aki többi közt elismerte, hogy marihuánát fogyasztott, illetve fényképek készültek róla egy kanadai melegfelvonuláson – felfogta, hogy évekkel ezelőtt bakit követett el, és nem szabad, hogy ennek az árnyéka a Jobbikra vetüljön.

Duró szerint a leköszönt szóvivő felelősen gondolkodó ember, és felelősen járt el most is. Korábbi tetteit megbánta és ma már nem csinálna ilyeneket. Hozzátette: a Jobbik nem tudott a szóban forgó fotókról és videókról. A szóvivő elmondta: számítottak ilyen támadásokra, de nincsenek titkosszolgálati kapcsolataik és eszközeik, hogy mindenkit ellenőrizzenek, aki belép a pártba.

Dúró Dóra a Jobbik körüli botrányokkal kapcsolatban leszögezte azt is, hogy a maffiakapcsolatokkal hírbe hozott Faragó Tamás nem Vona Gábor kampányfőnöke. A Budaházy Györgyért kampányoló jobbikos EP-képviselő, Morvai Krisztina pedig jogvédőként és nem politikusként támogatja az emberölés előkészületének gyanúja miatt börtönben ülő férfit.

Ajánlott link:

Botrányok a Jobbik körül (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik