Belföld

LMP: csoda kell hozzá, de meglesz!

A kampányfőnök szerint még két nagyon nehéz körzetet kell hoznia a pártnak.

Még két választókerület van, ahol csodát kellene tenni, és minden területi listát fel tudna állítani az LMP az áprils 11-ei választásokra – nyilatkozta Karácsony Gergely, a párt kampányfőnöke a TV2-nek.

A politikus úgy véli az ajánlószelvény-gyűjtés rendszere arra van kitalálva, hogy a hozzájuk hasonló, kevés pénzzel rendelkező pártokat távol tartsák a parlamenttől. Fél éve készülnek a választásra, és úgy látja már sok embernek gondolkodását megváltoztatták, mert sok pozitív visszajelzés érkezik.

Véleménye szerint biztosan bejutnak az Országgyűlésbe, ha sikerül felállítaniuk a húsz területi listát, annak ellenére, hogy az ismertségük pár hónapja még nagyon alacsony volt. „Sokan keresnek olyan alternatívát, amely nem a szélsőjobb felől, hanem középről próbálja a magyar demokráciát megújítani, hozzájuk kell eljutnunk” – fogalmazott a kampányfőnök.

Karácsony Gergely szerint az MSZP azzal, hogy az egyedüli demokratikus erőként tünteti fel magát, igazából megfélemlíti azokat a szavazókat, akik tartanak a Fidesz kétharmadától és a Jobbik előretörésétől. Ezzel szemben, ha az LMP a parlamentbe jut, akkor nagyobb mértékben csökkenti például a Fidesz kétharmadának a valószínűségét – mondta a politikus. Az egyetlen új erő így már nemcsak a Jobbik lenne, hanem egy olyan szervezet, amely demokratikusan kritizálja a mostani parlamenti pártokat.

Karácsony hangsúlyozta: nem akarnak a Fidesszel együttműködni. Ha ez másképp lenne, akkor az LMP nem játszana tiszta eszközökkel, pedig pont az ellenkezője miatt jött létre. „A több mint 1000, keményen dolgozó aktivistánk nevében visszautasítom a feltételezést” – tette hozzá a kampányfőnök.

Ajánlott link:

Parlamenti küszöbön az LMP (TV2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik