Belföld

Fideszes (egy)háziasítás

A negyedik legnagyobb magyar egyház elfordult az MDF-től.

A Fidesz-KDNP az utóbbi időben többször egyeztetett a Hit Gyülekezetével „egyház-politikai kérdésekben”. A jelenlegi ellenzék megígérte, hogy újból kormányra kerülve egyezteti az egyházakkal kapcsolatos törvényalkotási elképzeléseit a gyülekezettel – írja a Népszabadság.

A lap szerint a politikusok felvetették, hogy a parlamenti választásokon a Hit Gyülekezete ne álljon ki „központilag” az MDF mellett. Ezt mindkét részről megerősítették, de többen is hangsúlyozták, hogy a hitesek nem pártigényeknek akarnak megfelelni: csak arról van szó, hogy a gyülekezet stratégiája és a Fidesz törekvése találkozott egymással.

A hitesek háttérbe húzódásának egyik bizonyítéka éppen az, hogy az MDF-nek eddig véres verítékkel sem sikerült összeszednie elegendő kopogtatócédulát. Akadnak MDF-es jelöltek, akik továbbra is élvezik a helyi csoportok bizalmát: nekik nincs is gondjuk az indulással – írja a Népszabadság, amely szerint a Fidesszel folytatott egyeztetések különös fényben tüntetik fel még azt is, hogy Orbán Viktor többször is hiányolta Gera Zoltánt – a gyülekezet kampányarcát – a magyar válogatottból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik