Belföld

Szélsőséges retorikát használ az MSZP?

A Szabad Emberek Magyarországért párt szerint a szocialisták a "gyermekvállalás-biznisz" kifejezést arra használják, hogy megszerezzék a Jobbik szavazóit.

A SZEMA megdöbbenéssel vette tudomásul, hogy a szorult helyzetben lévő MSZP alattomos, szegényellenes és rasszista érveléssel igyekszik elhódítani a Jobbik szavazóit – áll a párt közleményében.

Gúr Nándor, az MSZP Borsod megyei elnöke múlt héten azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy az északkelet-magyarországi szocialisták érezhették leginkább a bőrükön, hogy milyen csapdahelyzetbe kerültek amiatt, hogy a “gyermekvállalási bizniszt” megkérdőjelezhetetlen jelenségként kezelik sokan a térségben. Véleménye szerint az MSZP-t sokáig gúzsba kötötte az, hogy a budapesti értelmiség kirekesztőnek nevezte a párt helyi szervezeteit, ha felvetették a témát, ez pedig lehetőséget nyújtott a Jobbiknak, hogy rossz, demagóg válaszokat adjon, az amúgy létező problémákra.

Gúr olyan modellt ajánlott az MSZP vezetésének, melyben a többi közt adókedvezménnyel és az Út a munkához programmal segítenék a többgyerekes családokat. Ez a program testreszabott Északkelet-Magyarországnak, de igazságos és érvényes rendszer tudna lenni országos szinten is – állítja a polittikus. Hozzátette: meg akarták mutatni, hogy húsbavágó, érzékeny kérdésekre demokratikus választ is lehet adni.

A SZEMA – közleménye szerint – a leghatározottabban elutasítja ezt, a szélsőjobboldal retorikáját és érvelését átvevő programot. A “gyermekvállalás-biznisz” kifejezés eddig az antidemokratikus, cigányellenes és fajgyűlölő Jobbik szótárába tartozott, most bekerült egy magát demokratikusnak tartó párt eszköztárába is – szögezi le a szervezet.

Ajánlott link:

A “gyerekvállalás-biznisznek” szabna gátat az MSZP

(HVG.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik