Belföld

Mi lesz a Fidesz 2 milliójával?

Miután a Fidesz kedden bejelentette, hogy jelöltjei összegyűjtötték a célként kitűzött kétmillió ajánlószelvényt, az MDF rákérdezett, hogy mi lesz azoknak a sorsa, amelyeket nem adnak le a választási bizottságoknak.

“A Fidesz a törvényes határidőig megsemmisíti a le nem adott ajánlószelvényeket” – közölte Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője. Ezzel az MDF és Herényi Károly, az MDF elnökhelyettesének azon kérdésére válaszolt, hogy mi a sorsa a párt kétmillió kopogtatócédulájának.

Szijjártó Péter azt is hozzátette, hogy a választójogi előírásoknak megfelelően a párt a jelöltek által a helyi választási bizottságoknak le nem adott ajánlószelvényeket a törvényes határidőig megsemmisíti.

Az MDF azonban azon az állásponton van, hogy “az ajánlószelvény nem egy párt tulajdona, hanem a választópolgáré, így a pártoknak adott szelvények mindegyikét le kell adni a választási bizottságoknak”. Herényi Károly írásban érdeklődött azzal kapcsolatban, hogy minek alapján válogatja ki a Fidesz, hogy mely szelvényeket ad le a választási bizottságnak, és melyikeket semmisíti meg.

Az MDF elnökhelyettese arra is kíváncsi, hogy miként értesíti a Fidesz azokat a választópolgárokat akiknek végül nem adja le az ajánlószelvényeit a választási bizottsághoz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik