Belföld

Wittner beelőzte Kövért a Fidesz-listán

Kövér László bejelentette a Fidesz országos és területi listáit, és a párt nyilvánosságra hozta programját. Az országos listát Orbán Viktor vezeti, Schmitt Pál a második, Wittner Mária beelőzte Semjént és Navracsicsot is.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vezeti a Fidesz-KDNP országos és Fejér megyei listáját is az áprilisi országgyűlési választáson. A második helyezett Schmitt Pál, a harmadik helyre Horváth János került. Őt Wittner Mária, Semjén Zsolt, Kövér László, majd Navracsics Tibor követi.

De az élmezőnyben van Lezsák Sándor, Jakab István, Szatmáry Kristóf, Turi-Kovács Béla, Farkas Flórián, Ágh Péter, Pelczné dr. Gáll Ildikó, Varga Mihály, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Harrach Péter, Tarlós István és Kubatov Gábor is.

Mivel ha sokan szereznek mandátumot a területi listákon, az országos listáról kevesen juthatnak be, ezért a legtöbb, a rangsorban szereplő politikus a területi listák élére is felkerült. Kivétel ez alól Wittner Mária, aki csak az országoson kapott helyet.

Mint Kövér László bejelentette, az első fordulóig már nem tart kongresszust a Fidesz, így a pénteki volt az utolsó egyeztetésük. Ezen állítólag egyedül a Tolna megyei listával kapcsolatban volt egy tartózkodás, a többit egyhangúan fogadták el.

A Fidesz honlapjára felkerült a párt programja is, Nemzeti Ügyek Politikája címmel. Ennek összefoglalását hamarosan elolvashatják az fn.hu-n.

Olvasói sztorik