Belföld

Ismét előzetesben a Koszi-klán feje

Ismét előzetes letartóztatásba helyezte a Koszi-klán egyik vezetőjeként elhíresült Sz. Istvánt a bíróság.

A többi között emberöléssel vádolt Sz. István újbóli előzetes letartóztatásának oka, hogy megszegte a házi őrizet szabályait – tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-t.

A bíróság korábban azért rendelte el Sz. István házi őrizetét, mert fogva tartásának időtartama elérte a maximális három évet. Az ellenőrzését végző Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai azonban azt tapasztalták, hogy a férfi az ellenőrzés időpontjában nem volt azon a lakcímen, amelyet tartózkodási helyeként megjelölt. A Pest Megyei Bíróság ezután rendelte el az előzetes letartóztatást. A vádlottat pénteken egy fővárosi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A Koszi-klán büntetőpere 2008. április 1-jén indult. A Pest Megyei Főügyészség a diósdi kettős gyilkosság, a budapesti Egér úton és a Szerémi úton pénzszállító autók ellen végrehajtott fegyveres támadások, két bankrablás, a százhalombattai olajlopások ügyében, illetve más bűncselekmények miatt összesen harmincnyolc ember ellen emelt vádat, még 2007 szeptemberében.

A klán egyik tagját, K. Ferencet már februárban újra előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság, amiért megszegte a házi őrizet szabályait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik