Belföld

Nekirontott a Political Capital az LMP-nek

A korábban politikai tanácsadó cégként működő Political Capital szokatlanul éles hangon reagált a Lehet Más a Politika (LMP) felvetésére.

A levél tanúsága szerint az LMP a cégtől arra vonatkozóan kért választ, hogy milyen kapcsolatban állt a Political Capital a pátyi ingatlan beruházás kapcsán gyanúba keveredett Grupo Milton céggel.

A Political Capital válaszként a következőket írja: „Mindenekelőtt gratulálunk az LMP-nek, hogy legnagyobb támogatója egy amerikai ingatlanbefektető, aki lakóparkot épít Magyarországon. Bízunk benne, hogy az LMP ellen nem fog lejárató kampány indulni az Indexen, és alapító tagja, az Index újságírója nem fogja a pártot újabb zsarolási, kampányfinanszírozási botrányba keverni.”

Ezt követően kijelentik, hogy a cég egyetlen munkatársának sincs még közvetve sem ingatlantulajdona sem Pátyon, sem a Zsámbéki-medence egyéb tervezett lakópark-beruházásai területén.
Majd arra kérnek engedélyt az LMP-től, hogy nyilvánosságra hozzák az LMP egyik politikusának készített tanácsadói anyagaikat. „Az LMP nevében az az Ivády Gábor támadja ugyanis a Political Capitalt, akinek tavaly több tanácsadói anyagot is készítettünk” – írják. „Ivády Gábor a tanácsadói anyagokat nem fizette ki, ellenben magáncélra pénzt kért cégünktől. Nemet mondtunk a kérésre, és megszakítottunk minden kapcsolatot Ivády Gáborral.”

Hozzáteszik: a múltban minden parlamenti pártnak adtak tanácsot – 2010 januárjáig – jelenleg és a jövőben azonban nem folytatnak ilyen tevékenységet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik