Belföld

A Fideszt is kitiltották a közösségi házból

Sukorón a Fidesz jelöltjének, L. Simon Lászlónak a kampányrendezvényét nem tarthatják meg a közösségi házban, ezért csütörtök este a templom előtt utcai fórumot tartanak.

A sukorói képviselő-testület korábban hozott határozatot arról, hogy az önkormányzati intézményekből kizárják a politikai rendezvényeket, ám a Fidesz 4-es választókerületének kampánystábja szerint a döntés jogilag aggályos.

A képviselő-testület a döntést még a kaszinóügy idején hozta, mert radikális csoportok próbáltak rendezvényeket tartani a közösségi házban. A közpénzből fenntartott intézményekben mindenkivel szemben érvényesítik ezt a döntést – mondta a Független Hírügynökségnek Molnár Gábor, a település polgármester.

Mivel a településen nincs más közösségi tér, csak a közösségi ház, ezért tiltakoznak a döntés ellen – mondta Somogyi Balázs, a 4-es választókerület fideszes kampányfőnöke. Közölte: máshol megnyitják a lehetőségeket a pártok előtt, és ingyenesen átadják a helyiségeket, hogy az emberek megismerhessék a pártok álláspontját, és a legjobb döntést hozhassák.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik