Belföld

Elhunyt Vargha Mihály

Életének 58. évében, tragikus hirtelenséggel elhunyt hétfőn Vargha Mihály, az építészfórum.hu építészeti szakportál alapítója és főszerkesztője, a magyar építészeti közélet meghatározó alakja - adta hírül az építészfórum.hu.

Vargha Mihály 1952-ben született Budapesten.

Építészdiplomájának megszerzése után 1979 és 1985 között a Kommunális Beruházási Vállalat Színháztechnikai Szakosztályán dolgozott tervezőként és színháztechnikai konzulensként. 1986-tól 1995-ig a Magyar Építőművészet című folyóirat szerkesztője, majd 1997 és 2000 között főszerkesztője. Az ezredfordulón Pásztor Erika Katalinával megalapította az épiteszfórum.hu szakmai honlapot, amelyet haláláig főszerkesztőként vezetett.

Vargha Mihály számos egyéb lapnál folytatott újságírói, illetve szerkesztői tevékenységet. Rendszeresen publikált a Színpad című negyedéves folyóiratban, valamint az Élet és Irodalom című hetilapban; 1980 és 1988 között Színháztechnikai Fórum című negyedévenként megjelenő folyóirat, majd 1991-től 1998-ig az Építész Közlöny című kiadvány szerkesztői feladatait látta el. 2004-től a Budapest című havi folyóirat építészetkritikai rovatának szerkesztője lett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik