Belföld

Balogh Zsolt is gyanúsított a BKV-ügyben

A rendőrség is megerősítette: B. Zsoltot tettesként, hűtlen kezeléssel gyanúsítják.

A Fővárosi Főügyészség keddi közleményéből kiderült, hogy Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezérigazgatója a Szalainé Szilágyi Eleonóra és társai ellen indult büntetőeljárásban gyanúsítottként szerepel.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon az MTI érdeklődésére megerősítették, hogy tettesként elkövetett hűtlen kezeléssel gyanúsítják, a gyanúsítás a kommunikációs szerződésekkel függ össze.

A Magyar Nemzet szombati számában Balogh Zsolt, a BKV Zrt. volt megbízott vezérigazgatója a többi között arról számolt be: nagyságrendileg mintegy 70 millió forint jutott Hagyó Miklóshoz rajta keresztül, és azóta tudja, hogy 15 millió forint fér el egy Nokia-dobozban, mert egyszer abban adta át az összeget.

Vasárnap a Hír Televízió Kontraszt című műsorában már arról beszélt, hogy szerinte párthoz vagy pártokhoz kerülhetett a BKV-tól Hagyó Miklós volt főpolgármester-helyetteshez juttatott pénzből. Szólt arról is, hogy abból a 70 millió forintból, amely a tudtával, rajta keresztül Hagyó Miklóshoz került, 40 millió forint a szentendrei HÉV utastájékoztató rendszerének többlet-kifizetéseiből származik. A fennmaradó 30 millió forintból 15 milliót Hagyónak személyesen adott át Lelovics Ottó kommunikációs szakember irodájában. A másik 15 milliót olyan informatikai cégen keresztül juttatta el, amely korábban szerződésben állt a BKV-val.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik