Belföld

Csányié a Herz Szalámigyár

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) engedélyezte, hogy a Csányi Sándor cégcsoportjához tartozó Bonafarm Zrt. 100 százalékos közvetlen irányítást szerezzen a felszámolás alatt álló Herz Szalámigyár Zrt. vagyoni értékű jogai, ingóságai, készletei és ingatlanai felett - közölte a GVH.

A hivatal a versenytörvény alapján engedélyezte a fúziót a takarmány előállítással és állattenyésztéssel foglalkozó Bonafarm Zrt. és a Herz Szalámigyár Zrt. között.

A versenyhatóság megállapítása szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett piacon, a felvásárlásból nem következik gazdasági erőfölény kialakulása vagy megerősödése – olvasható a közleményben.

A Bonafarm Zrt. 2009. december 1-én vásárolta meg a felszámolás alatt álló Herz Zrt. vagyoni értékű jogait, ingóságait, készleteit és ingatlanait magában foglaló vállalkozásrészének 100 százalékát.

A versenytörvény értelmében a vállalkozások összefonódásához a GVH engedélye szükséges, ha valamennyi érintett vállalkozás-csoport előző üzleti évben elért nettó árbevétele együttesen a tizenötmilliárd forintot meghaladja.

Az összefonódásban részt vevő felek tevékenységei között – a Bonafarmhoz tartozó Pick Zrt. révén – csak a húsipari szárazáruk gyártása tekintetében van átfedés – állapította meg a GVH.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik